Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

O nas

LEATHERMANOVA ZGODBA

V naši tovarni v Portlandu, zvezni državi Oregon, smo predani, da izdelujemo najboljša večnamenska orodja, ki vam pomagajo reševati pričakovane pa tudi nepričakovane težave v vsakodnevnem življenju. Naša zgodba se je začela več kot 37 let nazaj, ko je ustanovitelj podjetja, Tim Leatherman (ja, gospod Leatherman resnično obstaja!) izdelal prvo večnamensko orodje, osnovano na kleščah.

O USTANOVITELJU

Ko sta Tim Leatherman in njegova žena Chau potovala po Evropi leta 1975 z omejenimi sredstvi, sta velikokrat prenočevala v hotelih, kjer je puščala voda, pogosto pa jima je nagajal tudi Fiat. Takrat je Tim ugotovil, da bi mu prav prišlo večnanmensko orodje s kelščami. »S seboj sem imel skavtski nož, ki sem ga uporablja skorajda za vse, z njim sem rezal kruh in tudi popravljal avto. Ampak želel sem si, da bi imel s seboj tudi klešče!« Ko se je vrnil v ZDA, je svojo željo z nekaj skicami, ki jih je naredel na poti, začel tudi uresničevati.

IZVORNO ORODJE

Tim je ocenil, da bo izdelava prvega orodja trajala približno en mesec. V resnici pa je razvoj protitipa, ki si ga je zamislil in za katerega je vložil tudi patent, trajal kar tri leta. A s patentiranim orodjem ni imel sreče pri podjetjih. Nadaljnja tri leta in pol se je soočal z zavrnitivjo za zavrnitvijo. Zato se je odločil, da bo raje ustanovil svoje podjetje. Našel si je partnerja, kolega z univerze, Steva Berlinerja. Spomladi leta 1983 sta dobila prvo naročilo za 500 kosov prvega Leatherman orodja, PST.

MADE OF METTLE

Oglejte si zgodbo o Timu Leathermanu, izumitelju legendarnega orodja.

Predvajaj

PONOSNI OREGONČANI OD LETA 1983

Vsa orodja, od prvega prototipa do najnovejših invovacij, se izdelujejo v tovarni v Portlandu v Oregonu. Testiramo pa jih v najhujših vremenskih razmerah v severozahodnem Pacifiku. Orodja gredo na pohode na Kaskadsko gorovje, na ribolov na oregonsko obalo, z njimi razizkujejo puščave na vzhodu ... S tem zagotavljajo, da so njihova orodja zanesljiva pri kakršnikoli dogodivščini, naj bo še tako majhna ali velika. Vabimo vas, da orodja preizkusite tudi sami.